PATATES YUVASINDA YOĞURT SOSLU HAVUÇ

Published January 15, 2010 by Emine Göl Yılmaz



http://hanimeli2.blogspot.com/

MALZEMELER: 4 ADET PATATES 2 ADET HAVUÇ 1 TUTAM MAYDANOZ 5 ÇORBA KAŞIĞI YOĞURT YARIM LİMON SUYU 4-5 ÇORBA KAŞIĞI SIVI YAĞ TUZ KARABİBER 2 DİŞ SARMISAK VE BİR MİKTAR CEVİZ İ HAZIRLANIŞI: PATATESLERİ DÜDÜKLÜ TENCEREDE HAŞLIYORUZ. KABUKLARINI SOYDUKTAN SONRA EZEREK KARIŞTIRMA KABINA ALIYORUZ. ÜZERİNE TUZ,KARABİBER,SIVI YAĞ VE LİMON SUYUNU İLAVE EDEREKYUMUŞAK KIVAMDA PATATES ELDE EDİYORUZ. CEVİZ BÜYÜKLÜĞÜNDE PARÇALAR ALARAK YUVARLIYORUZ. MAYDONOZA BULUYORUZ. DAHA SONRA PATATES TOPLARININ İÇLERİNİ BAŞ PARMAĞIMIZLA OYUKLAR AÇIYORUZ. HAVUCUMUZU RENDELİYORUZ .TAVADA 3-5 DK. AZ YAĞDA SOTELİYORUZ.İÇİNE DÖVÜLMÜŞ CEVİZLERİDE EKLİYORUZ. HAZIRLADIĞIMIZ PATATESLERİN İÇLERİNE DOLDURUP, ÜZERİNE SARMISAKLI YOĞURT DÖKEREK ÜZERİNİ KIRMIZI PUL BİBERLE SÜSLÜYORUZ.SERVİSE HAZIR. AFİYET OLSUN……

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: